Miód akacjowy pozyskuje się z robinii akacjowej, którą Pszczelarze nazywają białą lipą. Najjaśniejszy ze wszystkich gatunków miodów, jest szczególnie zalecany w chorobach układu pokarmowego. Ze względu na wysoką zawartość cukrów prostych warto go stosować w stanach przemęczenia i osłabienia.
Można go podawać także w łagodnych postaciach cukrzycy. W formie płynnej staje się prawie bezbarwny, natomiast po skrystalizowaniu może mieć kolor kremowy czy wręcz biały. Pachnie kwiatami akacji, jest bardzo słodki i mdły w smaku.
DOSTĘPNE POJEMNOŚCI
400 g
700 g
1250 g
MIODY Z DOLINY NOTECI
są w 100 % naturalnym produktem wytwarzanym według tradycyjnych metod przez ludzi dla których pszczelarstwo jest pasją.
W trosce o zdrowie naszych klientów starannie dobieramy pożytki dla pszczół i wybieramy miejsca wolne od zanieczyszczeń chemicznych czy fizycznych. Jednocześnie staramy się stworzyć pszczołom jak najbardziej przyjazne środowisko gdyż są one bardzo ważną częścią otaczającego nas ekosystemu.
Przy produkcji miodu nie ingerujemy w jego skład, dlatego kupując nasz produkt masz gwarancję najwyższej jakości.
INNE MIODY